Eesti üks suuremaid viinamarjaistandusi andis rekordsaagi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodatud kevadest peale: Jaak Eensalu tõstab küpsed marjad pressi ja sealt edasi lähevad need tõrde veiniks saama.
Oodatud kevadest peale: Jaak Eensalu tõstab küpsed marjad pressi ja sealt edasi lähevad need tõrde veiniks saama. Foto: Karl-Kristjan Nigesen

Otepää külje all asub Eesti üks suuremaid viinamarjaistandusi, kust möödunud nädala laupäeval korjati rekordsaak, teatas saade «Ringvaade».

«Õiget saaki peaks nad hakkama andma umbes 7-8-aastaselt. Sinnamaani on ka midagi, aga siis läheb veel paremaks - mari läheb paremaks, marja tuleb rohkem,» rääkis viinamarjakasvataja Jaak Eensalu.

Eensalu sõnul praegu Eestis lauaviinamarja ei kasvatata, kuid mitmel pool on selleks juba kasvuhooned püsti pandud. Tema on oma marjadest teinud veini, eelnevatel aastatel on ta saanud umbes 20 pudelit veini aastas.

Viinamarja kasvatamine Eensalu sõnul väga keeruline ei olegi.
«Seda ei ole kindlasti raskem kasvatada kui muid marju,» kinnitas ta. «Maasikaid ja vaarikaid on palju raskem kasvatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles