Nordea: miinuses fondi valitsemistasu kaotamine kärbiks fondi tootlust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelika Tagel
Angelika Tagel Foto: Pm

Miinuses olevate fondide eest fondivalitsejatele igasuguse tasu kaotamine ei oleks põhjendatud, sest muudaks fondide tootluse väga madalaks, lausus Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel.


«Kui fondivalitsejad ei saaks majanduslanguse perioodidel tehtud töö eest mitte mingit tasu, siis muutuvad fondide investeeringud ülikonservatiivseks ehk potentsiaalne tootlus muutuks väga madalaks,» lausus Tagel.

Tageli sõnul räägitakse miinuses olevate fondide puhul reeglina edukustasu mittevõtmisest, mis on igati loogiline. Tavapärasest valitsemistasust loobumine ei pruugi tema sõnul olla klientide parimates huvides.

«Paratamatult on investeerimine seotud riskiga ja mida rohkem on investeeritud aktsiatesse, seda volatiilsem on fondiosaku väärtus. Samal ajal ei tohiks aga ära unustada, et suurem on ka potentsiaalne pikaajaline tootlus, » lausus Tagel.

Majandus on tsükliline ja kapitaliturgudel toimuvad samuti erisuunalised liikumised ning ka langevate turgude olukorras tuleb oma tööd hästi teha, et klientide investeeringud võimalikult vähe oma väärtust kaotaksid, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles