60 protsenti inimesi valmis teenima alla keskmise palga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Tööportaal CV Keskus viis läbi palgaküsitluse portaali külastajate seas, millest selgus, et 60 protsenti vastanutest on nõus töötama 12 500 kroonise või väiksema palga eest.


Vähem kui kümne tuhande kroonise kuupalgaga on nõus 37 protsenti vastajatest, miinimumpalga eest on täistöökohaks valmis vaid 2 protsenti vastanutest. Üle 20 000 kroonist palka soovib 12 protsenti vastajatest.



«Korraldasime sellise küsitluse ka käesoleva aasta juunis. Seekordne tulemus on pisut üllatav, kuna küsitluse järgi on palgaootused pigem suurenenud kui vähenenud,» kommenteeris küsitluse tulemust CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.



Ta lisas, et kui juunis oli alla 12 500 kroonise palgaga nõus 62 protsenti inimestest, siis nüüd on neid 2 protsendipunkti vähem.



Küsitlusele vastas 4190 inimest. Vastajatest ligikaudu 27 protsenti on töötud, 7 protsenti üliõpilased ning ülejäänud 66 protsenti on tööga hõivatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles