1Partneri käive langes üle kahe korra

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1Partner
1Partner Foto: Internet

1Partner Kinnisvara teenis selle aasta esimese kuue kuu 3,6 miljoni suuruse käibe juures 0,75 miljonit krooni kasumit, võrreldes eelmise aastaga langes käive oluliselt - kasum aga kasvas veidi.

«Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil 1Partner Kinnisvara käive oli 8,3 miljonit ning kasum 0,63 miljonit krooni, on toimunud järsk käibe langus,» tõdes 1Partner Kinnisvara juhatuse esimees Martin Vahter.

«Samal ajal on pisut suurenenud nii ettevõtte kasum absoluutarvuna kui märgatavalt tõusnud rentaablus,» lisas ta.

Vahteri sõnul on käibe vähenemine enam kui poole võrra põhjendatav kinnisvarahindade üldise langusega.

«Kuna meie käibest põhiosa andvad kinnisvaramüügi vahendustasud on otseses seoses kinnisvara hindadega, siis on turu järsk jahenemine ja hinnalangus tugevalt mõjutanud ka meie tegevusmahte,» nentis Vahter.

Eelmisest aastast pisut suurema poolaastatulu põhjusena nimetas 1Partner Kinnisvara juht jõulist kulude kärpimist.

«Kasumit suurendas olulisel määral just asjaolu, et kuna kinnisvaravaldkonnas on valdavalt tegemist tulemuspalkadega, siis koos käibe vähenemisega kaasnes automaatselt ka palgakulude langus,» selgitas Vahter.

Ta lisas, et ettevõtte efektiivsuse kasvu huvides kärbiti jõuliselt ka muid kulusid - sealhulgas hoiti kokku nii büroo-, turundus- kui juhtimiskuludelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles