Kaitseväe suurtellimus tõi Viljandi õmblustehase firmade esirivisse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurdelõikuse meister Ene Käsnapuu demonstreerib kolme kuu eest soetatud seadet, mis lõikab valmis rohkem tükke, kui Galvi-Linda õmblejad
jõuavad kokku õmmelda.
Juurdelõikuse meister Ene Käsnapuu demonstreerib kolme kuu eest soetatud seadet, mis lõikab valmis rohkem tükke, kui Galvi-Linda õmblejad jõuavad kokku õmmelda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti konkurentsivõimelisemate ettevõtete edetabelis jõudis Viljandimaa firmadest kõrgeimale kohale aktsiaselts Galvi-Linda, kes eelmisel korral kolme aasta eest kandideerides jäi viimaste sekka.


«Me muidugi teadsime, et oleme sel ja eelmisel aastal kõvasti tööd teinud,» rääkis Galvi-Linda tootmisjuht Ülle Käi. «Ent edu taga on ka juhus — olime õigel ajal õiges kohas ja võitsime õige riigihanke.»



Käia sõnul kasvasid aktsiaseltsi käive ja kasum mullu tublisti tänu Eesti kaitseväelt saadud suurtellimusele, mille alusel valmistatakse sõduritele kotte, rakmeid ja muud varustust.



Konkurentsivõimet hinnates arvestati ettevõtete müügitulu, puhaskasumit, investeeringuid, omakapitali ning tootlikkust ja tööjõukulu ühe töötaja kohta. Galvi-Linda tuli 354 konkureerinu seas 44. kohale.





Kommentaarid
Copy
Tagasi üles