Maailma suurim kiibitootja ja Hiina panid aktsiaturud rallima

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaklerid Now Yorgi börsil.
Maaklerid Now Yorgi börsil. Foto: Scanpix Sweden

Maailma suurima kiibitootja Inteli oodatust paremad majandustulemused koos tänaste Hiina majanduse kosumisest tunnistust andvate ekspordinäitajatega on andnud maailma aktsiaturgudele uue tõusuhoo.


Briti FTSE 100 indeks kerkis 1,7 protsenti ning Saksamaa DAX 1,9 protsenti. Prantsuse CAC 40 indeks 1,7 protsenti.

Ka USA aktsiaturud peaksid olema positiivselt meelestatud, sest eelkauplemises kerkisid Dow futuurid 1,1 protsenti ja Standard ja Poor's 500 1,2 protsenti.
Intel teatas eile pärast ametliku börsipäeva lõppu oodatust parematest kolmanda kvartali tulemustest. Lisaks kergitas ettevõte ka selle aasta kasumiootust väites, et nõudlus arvutite järele kasvab.

«Oodatust paremad numbrid näitavad, et ühe olulisema ettevõtte tulemused paranevad, mitte firma ei pea kulusid kokku tõmbama,» väljendas APle oma heameelt CMC Marketsi analüütik James Hughes.

Praegune aeg on börsidel väga oluline, sest ettevõtete kolmanda kvartali tulemused peaks olema tõehetk näitamaks, kas investorite ootused majanduse olukorra paranemise osas olid õigustatud või peab vahepealse aktsiahindade tõusu tunnistama enneaegseks ja põhjendamatuks.

Sel nädalal avaldavad oma majandustulemused USA suuremad finantsinstitutsioonid. Viimastel kuudel on majanduskriisi vallandanud finantssektori aktsiad teisi sektoreid edestanud ning nende tulemusi oodatakse eriti pingsalt.

«Kui tulemused saavad olema head, võetakse seda kui kinnitust senistele ootustele, samas iga väiksemgi pettumus võib saada turul suure võimenduse,» lausus Spreadex Londoni maakler Tom Salmon.

Lisaks pankadele avaldavad sel nädalal tulemused Google, IBM ja General Electric.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles