Narvas tuleb energeetikute protestimiiting

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energeetikud mai alguses pealinnas piketeerimas.
Energeetikud mai alguses pealinnas piketeerimas. Foto: Peeter Langovits

Tööst ilma jäämist kartvad energeetikud peavad tuleva nädala kolmapäeval Narvas maha miitingu, et väljendada oma pahameelt Narva Elektrijaamades plaanitavate koondamiste pärast.

Narva Energia ametiühingu juhi Vladimir Aleksejevi sõnul oleksid koondamised mõistetavad, kui töö seisaks ja tellimusi poleks.

«Samas meil töö käib, jääb mulje, et ettevõtte juhtkond peab silmas pigem kasumit ja ärihuve,» leidis Aleksejev.

Narva Elektrijaamade juhi Ilmar Peterseni sõnul püütakse elektrijaamades leida tööd võimalikult paljudele vabanevatele töötajatele.

«Osa läheb ka pensionile, loodetavasti saavad mõned ka tööpakkumisi partnerfirmadelt,» ütles ta.

Vladimir Aleksejev ütles, et nad esitasid Eesti Energia juhatusele palve kokku saada ja soovivad, et nad kõik asjad neile täpselt arvudes «lahti lahterdaksid».

Kuigi eelolevatest läbirääkimistest loodetakse parimat, on tulevaks kolmapäevaks Narvas miiting siiski juba registreeritud.

Täpsemalt on tegu Tallinna maantee osalise sulgemisega Narva linnas energeetikute ja nende perede poolt.

Aleksejev selgitas, et Narva Elektrijaamade juhi Ilmar Peterseni poolt mainitud 82 kaotamisele minevat töökohta võib tähendada kuni 130 töötaja koondamist, kuna tööd tehakse 2-5 vahetuses.

Narva Elektrijaamade kommunikatsioonijuhi Karina Kondi arvates peaks ilma tööta jäävate inimeste arv ettevõttes kujunema lõppkokkuvõttes väiksemaks, kui pensionile minejad ja ettevõtete siseselt teise töö peale suunatavad inimesed arvesse võtta.

«Tegelik töö kaotanute arv peaks selguma aasta lõpuks,» ütles ta.

Kuigi ametiühingujuhid on siit-sealt kuuldu põhjal järeldanud, et koondamisele võib minna elektrijaamade kogu kuni 700-liikmeline abipersonal, ei ole firmal Karina Kondi sõnul kindlasti sellist plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles