Riigikontroll: maksuvõlg on 8,8 miljardit krooni

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Riigikontrolli väitel ulatus maksuvõlglaste arv selle aasta juulis 261 000 isikuni ja maksuvõlg 8,8 miljardi kroonini.

Riigikontorolli hinnangul ei ole maksu- ja tolliameti töö võlgade sissenõudmisel olnud tõhus, võla tekkele reageeritakse aeglaselt ja leebelt, toimingute järjepidevuses esineb viivitusi ning selle tõttu jääb riigil saamata sadu miljoneid kroone maksutulu aastas.

Seoses väidetavatele puudujääkidega maksu- ja tolliameti tegevuses maksuvõlgade sissenõudmisel kuulas riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon oma eilsel istungil ära nii riigikontrolli, maksu- ja tolliameti kui ka rahandusministeeriumi esindajad.

Komisjon hindas samas positiivseks riigikontrolli tegevust riigieelarve laekumistega seotud valdkondade käsitlemisel.

Samuti tõdes komisjon, et töö tõhustamiseks ja maksudevõlgade paremaks menetlemiseks on maksu- ja tolliamet käivitanud automaatse IT-süsteemi, mis muudab maksunõuete käsitlemise ja maksuvõlgade sissenõudmise oluliselt lihtsamaks ja efektiivsemaks.

Konkreetsed tulemused selguvad maksu- ja tolliameti esindajate sõnul lähemas tulevikus, kui süsteem on täielikult rakendunud, kuid nende hinnangul on maksuvõlgade sissenõudmine 2009. aastal võrreldes auditiperioodiga 2008. aastal juba paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles