Sotsiaalkomisjon pensionifondidest: investorid vajavad täiendavat kaitset

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Riigikogu sotsiaalkomisjon rõhutas pärast arutelu Swedbanki ja SEB pensionifondide juhtide ja järelevalveasutuste esindajatega vajadust garanteeritud tootlusega fondide järele ning täiendava vastutuse kehtestamist pensionifondide valitsejatele.

Komisjoni hinnangul tuleks kaaluda võimalusi siduda valitsemistasu fondi tootlusega ja reeglite rikkumise korral näha finantsinstitutsioonidele ette suuremad rahalised sanktsioonid.

«Me vajame investoritele täiendavat kaitset ja komisjon kavatseb tegeleda selle teemaga tõsiselt ka lähitulevikus,» märkis sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.

Konkurentsiameti kinnitusel on ametil käimas analüüs, kas fondivahetus kord aastas on kooskõlas vaba konkurentsi põhimõtetega.

Rahandusministeerium ja finantsinspektsioon on valmistamas ette omapoolset analüüsi vajalike reeglite muudatuste kohta, et teha süsteemi turvalisemaks ja usaldusväärsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles