PRIA jagab loomapidajatele 170 miljonit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Elmo Riig / Sakala

PRIA võtab kuni 26. oktoobrini vastu loomapidajate taotlusi investeeringutoetuse saamiseks loomakasvatusehitiste ja neisse vajalike seadmete jaoks.

Ühe taotleja toetus võib programmperioodil 2007-2013 küündida 7,8 miljoni kroonini, teatas PRIA.

Taotlejaks võib olla veise-, sea-, lamba-, kitse-, hobuse- või linnukasvatusega tegelev ettevõtja, kelle omatoodetud põllumajandussaaduste või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu oli eelmisel majandusaastal vähemalt 50 protsenti ettevõtja kogu müügitulust.

Toetust võib kasutada loomakasvatushoone, loomade piirdeala, sõnniku-, sööda- ja silohoidla ehitamiseks, neile juurdepääsutee rajamiseks, paiksete tehnoloogiliste seadmete ostmiseks ja paigaldamiseks jne.

Toetus on mõeldud selleks, suurendada ettevõtete konkurentsivõimet ja soodustada uute, keskkonnasõbralikumate tehnoloogiate kasutuselevõttu.
Toetust saab 40-60 protsendi ulatuses investeeringu abikõlbulikust maksumusest; ülejäänu tuleb lisada kohustusliku omaosalusena.

Toetuse määr on kõrgem noortele ettevõtjatele vanusega kuni 40 aastat ning neile, kelle investeeringuobjekt asub ebasoodsamas piirkonnas.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja asetäitja Sigmar Suu sõnul on loomakasvatusehitise investeeringutoetus summa poolest üks suurematest, mida Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond Eesti põllumajandusettevõtjale pakub.

«Praegu algab selle meetme kolmas taotlusvoor, kahes eelnevas oleme toetusi määranud kokku ligi 725 miljoni krooni ulatuses,» ütles ta.

«Aga kõigepealt tuleb ettevõtjal investeering oma kulul või laenu abil ära teha.»

«PRIA ei saa küll aidata laenu otsimisel või leevendada toetuse saamisega seotud nõudeid, küll aga pikendas põllumajandusministeerium investeeringu elluviimise tähtaega: selles taotlusvoorus on see varasema kahe aasta asemel kolm aastat,» selgitas Suu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles