Diena töötajate lahkumine kiirendab lehtede liitmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ajaleht Diena.
Läti ajaleht Diena. Foto: Repro

Hiljutised sündmused Läti suurimas päevalehes Diena kiirendavad selle väljaande ja Dienas Biznessi liitumist, ütles varem viimatimainitud lehe peatoimetaja ja nüüd ka Diena peatoimetaja kohusetäitja ametit pidav Dace Andersone.


Algsete kavade järgi pidi kahe lehe liitmine kulgema etappide kaupa selle aasta lõpuni. Nüüd aga peavad Dienas Biznessi ajakirjanikud ja toimetajad kohe ka Dienale töötama hakkama.



Pärast seda, kui mitu juhtivat Diena ajakirjanikku eesotsas peatoimetaja Anita Braunaga möödunud reedel lahkusid, oli juba eilse lehe juhtkirja sunnitud kirjutama Dienas Biznessi arvamustoimetaja  Andrejs Vaivars.



Lisaks sisaldas eilne leht Andersone pöördumist lugejate poole, kus ta kinnitas, et Diena põhiväärtused – kvaliteet, vastutustunne ja sõnavabadus – ei muutu. Peatoimetaja kohusetäitja lubas, et lehe sisu ei hakka mõjutama ei poliitilised ega majanduslikud jõud.



Andersone andmeil on lahkumisavalduse esitanud 11 Diena töötajat. Ta lisas aga, et juhatus jätkab neist enamikuga läbirääkimisi, üritades neid veenda edasi töötama. Jääda ei paluta vaid endisel Dienas mediji juhil Nellija Ločmelel, Braunal ja arvamustoimetajal Pauls Raudsepsil.



Andersone märkis ka, et kaks pikaajalist ja mõjukat ajakirjanikku Askolds Rodins ja Aivars Ozolins viibivad praegu puhkusel ja kui nad naasevad, pakutakse ka neile võimalust jääda ja jätkata lehetööd.



Peatoimetaja kohusetäitja nentis, et toimetust kahes kohas pidada on keeruline. Seetõttu peavad Dienas Biznessi ajakirjanikud peagi kolima Diena kontorisse.



Andersone tunnistas, et ei tea, kaua tema praegusel kohal jätkab. «See on eriolukord ja mina aitan sellega toime tulla,» rääkis ta.



«Ma võtsin selle vastutuse, sest mõistan, et leht peab ilmuma, lugejad ootavad. Dienas on endiselt palju andekaid inimesi, on vale väita, et kõige andekamad ajakirjanikud on lahkunud,» üritas ta lugejaid veenda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles