Välisministeerium kärbib diplomaadi abikaasa tasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Peeter Langovits.

Välisministeerium loodab kahe aasta jooksul üle kümne miljoni krooni tegevuskulude kokkuhoidu, jättes ära hüvitise teise riiki asumise eest ning vähendades diplomaadi abikaasale makstavat tasu.

Välisteenistuse seadus lubab maksta ametnikule teise riiki tööle asumise eest ühe kuu ametipalga suurust hüvitist. Kui uus palk on suurem, siis saaks hüvitist selle järgi, kui väiksem, siis eelmise ametikoha järgi.

Seadusemuudatuse ette valmistanud välisministeeriumi hinnangul võimaldab hüvitise maksmise peatamine kaheks aastaks kokku hoida 2,4 miljonit krooni.

Teine muudatus vähendab diplomaadiga kaasas oleva mittetöötava abikaasa tasu suurust praeguselt kahelt Eesti alampalgalt ajutiselt 1,2 alampalgani kuus. Kahe aasta jooksul tooks see eelnõu seletuskirja järgi säästu kaheksa miljonit krooni. 2009. aastal on alampalk 4350 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles