Brittidele müüdud Läti kvaliteetleht Diena kaotas suure osa ajakirjanikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti juhtiv ajaleht Diena.
Läti juhtiv ajaleht Diena. Foto: www.diena.lv

Pärast seda, kui reedel selgus, et suvel Rootsi Bonnieride meediagrupilt Läti päevalehe Diena ning majanduslehe Dienas Bizness ostnud Aleksandrs Tralmaksi ettevõte on aktsiad müünud Briti Rowlandi perekonnale, toimus ajalehes paleepööre ja lahkus suur osa Diena teenekaid ajakirjanikke.


Pärast kohtumist Tralmaksiga andsid lahkumisavalduse Diena peatoimetaja Anita Brauna ja kirjastuse juht Nellija Ločmele.



Brauna ja Ločmele sõnul sunniti nad lihtsalt lahkuma ning neile teatati, et peavad kohe ära minema, ega  lubatud isegi töötajatega rääkida. Enne toimetusest lahkumist otsisid turvamehed nad läbi.



Ločmele kommenteeris hiljem, et kirjastus soovis ise Dienat osta, kuid Tralmaks keeldus müümast. «Ma ei usu, et Diena saab uute omanike all olla iseseisev ajaleht,» arvas Ločmele.


Lisaks kahele juhile otsustasid ajalehest lahkuda tuntud kommentaator Pauls Raudseps ja ajalehe laupäevalisa juht ning hulk teisi ajakirjanikke.



Diena peatoimetajaks saab praegu ilmselt Dienas Biznessi juht Dace Andersone.


Segaduse tekitanud Briti investorid ise  kinnitasid, et ei kavatse lehe igapäevase juhtimisega tegeleda. Rowlandite pereettevõtet juhtiva Jonathan Rowlandi sõnul on rahasüst nende perekonna jaoks vaid finantsinvesteering ning fondi tegevuse eest vastutab Tralmaks.



Tralmaks jätkab Diena ja Dienas Biznessi tegevjuhina ning Kalle Norberg nõukogu juhina.


Rowlandid paigutavad aktsiad fondi, mille eesmärk on osta kokku Balti riikide meediaettevõtteid, et luua ülebaltikumiline meediagrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles