Virumaa suured puidutarbijad korraldasid kriisikoosoleku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Repo Vabrikud Püssis.
Repo Vabrikud Püssis. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Virumaa suured puidutarbijad Repo Vabrikud ja Estonian Cell korraldasid täna kriisikoosoleku, et arutada puiduturu olukorda.

Puidu hind on Virumaal tõusnud umbes 40 protsenti pärast seda, kui Narva Elektrijaamad hakkasid lisaks põlevkivile elektrijaamade katlaid kütma ka puiduhakkega, vahendas ERR Uudised.

Puitplaate tootvate Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolk on seisukohal, et tehnoloogilise puidu põletamine on majanduslikult kahjulik. Tehnoloogilise puidu asemel võiks põletada tõelisi jäätmeid nagu kännud ja oksad, võib-olla ka põhku, arvab Tiit Kolk.

Eesti Energia jaoks on suur vahe, kas elektrijaama korstnatest õhkupaiskuv süsinikdioksiid tekib puidu või põlevkivi põletamisel: ehkki süsihappegaas on üks kasvuhoonegaasidest, olenemata sellest, kas ta tekib puidust või põlevkivist, on puidust tekkinud süsihappegaas kvoodivaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles