Perede majanduslik olukord halvenes III kvartalis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allahindlused Tallinna Kaubamajas.
Allahindlused Tallinna Kaubamajas. Foto: Mihkel Maripuu

Perede majandusliku olukorra halvenemine, mis sai alguse 2007. aasta teisest poolest, jätkus ka selle aasta III kvartalis, näitas konjunktuuriinstituudi uuring.


Septembris hindas üle poole inimestest oma pere majandusliku seisu halvemaks kui see oli aasta tagasi. 43 protsendi olukord oli jäänud samaks ja vaid 3 protsenti küsitletuist märkis paranemist.

Paranema on hakanud aga tarbijate ootused oma majandusliku olukorra muutumisele järgneval 12 kuul. Nimelt prognoosis septembris 23 protsenti küsitletuist oma pere olukorra halvenemist, 45 protsenti samaks jäämist ja 15 protsenti lootis paranemist.

Mis puutub aga kogu riigi majandusolukorda, siis selles osas püsib elanike hinnang jätkuvalt halb. Nii arvas septembris 82 protsenti vastanutest, et majandusseis on halvem kui aasta eest.

Elanike ootused tuleviku suhtes on siiski paranenud: 27 protsenti lootis, et Eesti majanduse olukord järgneva 12 kuu vältel paraneb, sama seisu jätkumist märkis 28 protsenti ja halvenemist 32 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles