Diena ja Dienas Biznessi omanik selgus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti juhtiv ajaleht Diena.
Läti juhtiv ajaleht Diena. Foto: www.diena.lv

Juulis Rootsi Bonnieride meediagrupilt Läti päevalehe Diena ning majanduslehe Dienas Bizness ostnud Nedela omanik ja juht Aleksandrs Tralmaks leppis Briti Rowlandi perekonnaga kokku ettevõttele antud laenu aktsiateks konverteerimises, millega investorist sai ajalehtede suurim omanik.


Investorid paigutavad aktsiad Sicav fondi- Balti meedia fondi, mille eesmärk on osta kokku Balti riikide meediaettevõtteid, et luua üle-Baltikumiline meediagrupp.

Tralmaks jätkab Diena ja Dienas Biznessi tegevjuhina ning Kalle Norberg nõukogu juhina.

Jonathan Rowlandi sõnul on rahasüst nende perekonna jaoks vaid finantsinvesteering ning fondi tegevuse eest vastutab Tralmaks.

«Piirkonna majanduskliima ei ole hetkel kõige parem, kuid samas finantsinvestorile atraktiivne, sest paljude kvaliteetsete varade hinnad on madalad, » lausus Rowland kinnitades, et perekond on huvitatud uutest investeerimisvõimalustest nii Lätis kui mujal Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles