Teeninduses suurenes edukate ettevõtete osakaal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranides pole just paremad päevad.
Restoranides pole just paremad päevad. Foto: Margus Ansu

Konjunktuuriinstituudi andmetel suurenes III kvartalis teenindussektoris edukate ettevõtete osakaal, kuid majandusharu kindlustunde indikaator on endiselt väikeses miinuses.


Nende ettevõtjate osakaal, kes teatasid müügi ja nõudluse suurenemisest, III kvartalis kasvas, näitas ettevõtjate küsitlus.

Kõige ebakindlamalt tunnevad end turismi, reklaami ja transpordi ettevõtted. Väljavaated on head aga näiteks infotehnoloogias.

Nii hotellides kui restoranides on oodata edasisi koondamisi. Eelseisva kolme kuu suhtes valitseb sügav pessimism: tervelt 96 protsenti hotelle prognoosib nõudluse langust ja suurt parem pole olukord ka restoranide osas.

Majandussurutis on mõjunud halvasti transpordisektorile, kuid lähikuudel ootavad ettevõtjad siiski olukorra paranemist.

Septembrikuu küsitlus näitas, et kinnisvaraturg hakkab mõnevõrra elavnema. Et tegemist pole lühiajalise nähtusega, näitab ettevõtjate positiivne nõudluse prognoos järgnevaks kolmeks kuuks.

Jäätmekäitlusfirmadel oli suvekuudel piisavalt tööd ning enamik ettevõtjaid suutis müüki kasvatada. Suuresti sesoonsetel põhjustel oodatakse aga IV kvartalis nõudluse langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles