Kohtla-Järvel suletakse suur tööstusprügila

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve tuhamäed.
Kohtla-Järve tuhamäed. Foto: Urmas Hellisto

Keskkonnaministeerium algatas riigihanke ligi 100 hektari suuruse Kohtla-Järve tööstusjäätmete ja poolkoksi prügila sulgemiseks hiljemalt 2013. aasta suveks.

Prügila ala keskkonnanõuetega vastavusse viimiseks suletakse õlitootmise jääkide pigijärved, teatas keskkonnaministeerium.

Jäätmemäe järsud nõlvad kujundatakse laugemaks, rajatakse vettpidav kattekiht ja
haljastus ning pinna- ja nõrgvee kogumise ja pumpamise süsteemid.

Kogutud pinna- ja nõrgvesi pumbatakse samuti projekti käigus rajatavasse puhastusseadmesse, kust see pärast puhastamist mere poole suunatakse.

Lisaks ümbritsetakse prügila ala pinnasesse paigaldatud tõkkeseinaga, mis ei lase reostusel levida väljapoole prügila ala.

Ühinemisläbirääkimistel Euroopa Komisjoni lubas Eesti Ida-Virumaa tööstusjäätmete prügilad, sealhulgas Kohtla-Järve tööstusjäätmete ja poolkoksi prügila, sulgeda hiljemalt 2013. aasta 16. juuliks.

Töid rahastab sajaprotsendiliselt Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond ning prügila sulgemistööd on kavandatud lõpetada 2013. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles