Telia Sonera sai Eesti Telekomi endale

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekommunikatsioonihiid Telia Sonera teatas augustis oma pakkumisest kõigile Eesti Telekomi aktsiatele. Pildil Telia Sonera president  Lars Nyberg ja vanemasepresident Cecilia  Edström.
Telekommunikatsioonihiid Telia Sonera teatas augustis oma pakkumisest kõigile Eesti Telekomi aktsiatele. Pildil Telia Sonera president Lars Nyberg ja vanemasepresident Cecilia Edström. Foto: Peeter Langovits

Telia Sonera ülevõtmispakkumise on tänaseks vastu võtnud 29,31 protsendi aktsiate omanikud, mis tähendab, et suuromanikule hakkab kuuluma enam kui 90 protsenti aktsiatest ning Eesti Telekomi saab börsilt ära viia.


Kui suuromanikule kuulub enam kui 90 protsenti aktsiatest, saab ta vähemusaktsionärid ettevõttest välja osta ning firma aktsiate börsil noteerimise lõpetada. Tallinna börsile tähendaks see siinse lipulaeva lahkumist.

Telia Sonera grupile kuulub hetkel 84 119 239 Eesti Telekomi aktsiat, mis moodustab ligikaudu 60,98 protsenti ettevõtte kõigist aktsiatest.

Vastavalt Eesti Väärtpaberite Keskregistri andmete seisule 8. oktoobril kell 14.00 on pakkumine vastu võetud 40 436 608 aktsia kohta, mis moodustab 29,31 protsenti ettevõtte kõigist aktsiatest. Seega on pärast ülevõtmispakkumise lõppu Telia Sonera kontrolli all enam kui 90 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest.

Eesti Telekomi aktsiatele tehtud pakkumise vastuvõtmise tähtaeg on homme. Telia Sonera pakub Eesti Telekomi iga aktsia eest 93 Eesti krooni. Vastavalt Eesti Telekomi aktsionäride erakorralise üldkoosoleku otsusele makstakse täiendavaid dividendide 6,99 Eesti krooni aktsia kohta kõigile aktsionäridele seisuga 15. oktoober 2009, sealhulgas neile, kes on võtnud vastu ülevõtmispakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles