Pristis neelab Skorpioni ja Lilto alla

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kiil.
Andres Kiil. Foto: Liis Treimann

Mõned kuud tagasi kirjutas Pristis alla turvafirma Skorpioni Julgestusteenistuse aktsiate ostu-müügileppele, millega Pristis omandas 100 protsenti nii Skorpioni kui ka viimase tütarettevõtte AS Lilto aktsiatest.


Pristise juhatuse esimehe Andres Kiili sõnul uuest aastast enam Skorpioni ja Lilto kaubamärke ei kasutata.


«Otsisime juba mõnda aega investeerimisobjekti ning uut lisategevusala, et rakendada seniseid kogemusi laiemalt ja suurendada oma rolli turvaturul. Valveteenus oli seni väga väike osa meie tegevusest ning nii otsustasime laieneda just sel suunal, kuna tegemist on suhteliselt kindla äriga: kinnisvara soetamiseks on vaja laenu, pank aga nõuab kindlustust ja kindlustus valvet,» selgitas Kiil ostu tagamaid.

Tehingu tulemusel sai Pristis juurde 600 töötajat ja senisele tuhandele kliendile lisandus 5000 klienti. «Ostsime hunniku käivet - mullu oli Pristise käive 160 miljoni ning Scorpionil ja Liltol kokku 130 miljonit, nii et kasvasime peaaegu poole võrra. Kokkuvõttes oleme nüüdsest G4S kõrval suuruselt teine turvaettevõte, kel on võrdselt hea kogemus nii turvasüsteemide kui mehitatud valve osas,» rääkis Kiil.

Tänaseks on Pristise tavapärasele turvateenusele lisandunud võimalus ka tehnosüsteemide ööpäevaringseks operatiivseks valveks, mis esialgu pakub haldusvalve näol võimalust ettevõtetele ja avalikule sektorile, kuid tulevikus ka eraisikutele.

Tänaseks vastatakse igale kõnele vähemalt 30 sekundiga ning kaheksa inimest on pidevalt valmis vastama, selgitades välja kliendi nime ja probleemi ning salvestades selle infosüsteemi, mis võtab otse ühendust vastutava inimesega. Kuus on helistajaid 1200 ringis.

Eesti Turvafirmade Liidu andmeil langes mullu mehitatud valveteenuse ehk kõige kallima valveliigi turg võrreldes 2007. aastaga, sest mitmed kliendid on vahetanud selle patrullteenuse vastu. Mehitatud valve turg kahaneb ka edaspidi, kuna tehnoloogia abil valvamine on märksa efektiivsem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles