Nordecon ehitab Jüri alevikku 18 miljoni krooni eest veetorustikku

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri kiriku ümbrus saab veevärgi.
Jüri kiriku ümbrus saab veevärgi. Foto: Marina Puškar

Nordecon International ASi tütarettevõtted Nordecon Infra ja Nordecon Infra SIA sõlmisid täna Rae valla ja vee-ettevõttega Elveso lepingu, mille kohaselt ehitatakse vee- ja kanalisatsioonivõrgustik Jüri kiriku piirkonna asumisse.


«Rae valla mitmeetapiline veemajandusprojekt on tööd andud paljudele ehitusfirmadele, antud hankes Jüri kiriku piirkonna veevärgi ehituseks osutus kuue pakkumise seas parimaks Nordeconi konsortsiumi pakkumine,» rääkis Nordecon Infra juhatuse esimees Erkki Suurorg.

Ehitustööde tulemusel saavad kohalikud elanikud umbes pooleteise aasta pärast kvaliteetsema kraanivee ning vee- ja kanalisatsioonisüsteem muutub töökindlamaks.

Projekteerimistöödega alustatakse veel sel kuul ning ehitustöödega saadakse ühele poole 2010. aasta lõpuks.

Jüri vee- ja kanalisatsioonivõrgustiku renoveerimishanke näol on tegemist viimase osaga kolmeetapilisest Rae valla Pirita jõe reoveekogumisala veemajandusprojekti raames korraldatavast torustiku ehitushankest, millega luuakse 2010. aasta lõpuks kogu piirkonna ulatuses liitumisvõimalused vee- ja kanalisatsioonivõrgustikuga ning renoveeritakse või ehitatakse välja vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Nordecon International on 1989. aastal asutatud ehitusettevõte. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte. Lisaks Eestile on kontsern esindatud Lätis, Leedus ja Ukrainas. Selle konsolideeritud käive oli 2008. majandusaastal 3,9 miljardit krooni, aruandeaasta puhaskasum 171 miljonit krooni ning varade maht 2,4 miljardit krooni. Kontsern andis 2008. aastal tööd enam kui tuhandele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles