Atonen: suurenenud ostmine üksi majandust ei päästa

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned minutid enne avamist rõhusid huvilised juba Kaubamaja uksi.
Mõned minutid enne avamist rõhusid huvilised juba Kaubamaja uksi. Foto: Karli Saul

Täna alustas Kaubamaja Osturalli kampaaniamüügiga ning vaatamata masule meelitas see kohale palju ostjaid. Suurenenud ostmine üksi aga majandust ei päästa, kinnitab AS Tavid nõukogu liige Meelis Atonen.

«Vaevalt nüüd see, kui Eesti inimesed ohjeldamatult ostma kukuvad, Eesti majandust päästab,» ütles Atonen Reporter.ee'le. «Siin tuleb ühte väga lihtsat asja meenutada - Eesti on väga väike ja meie erinevate erualade tootmisvõimsused on kindlasti palju suuremad kui on meie absoluutne võime tarbida.»

Keskpanga teatel täidab Eesti Maastrichti inflatsioonikriteeriumi oktoobris või novembris, mil kaheteist kuu keskmine inflatsiooni kasv langeb allapoole 1,5 protsendi taset.

Septembris kiirenes hinnalangus statistikaameti andmetel aasta võrdluses 1,6 protsendini. Võrreldes augustiga langes Eesti hinnatase 0,2 protsenti, mida põhjustas peamiselt toiduainete ja mootorikütuste odavnemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles