Läti tegi Parex panga ülevõtmisel vigu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parex banka kontor Lätis.
Parex banka kontor Lätis. Foto: Liis Treimann

Läti eelmine valitsus tegi raskustes Parex panga ülevõtmisel läinud aasta lõpul olulisi vigu, näitas Läti riigikontrolli audit.

Läti riigikontrolör Inguna Sudraba ütles Riias «Aktuaalsele kaamerale», et 24 päeva ei täidetud riikliku finantsturgude komisjoni korraldust piirata Parexi rahalisi tehinguid, teatas ERR Uudised.

«Piirangud pangatehingutele ja raha kasutamisele pidanuks kehtestama päevast, mil riigist sai 51 protsendi aktsiate omanik,» ütles Läti riigikontrolör Inguna Sudraba, lisades, et 24 päeva seda ei tehtud ja samal ajal jätkasid pangas tööd ka endised aktsionärid.

President Valdis Zatlersi sõnul võiks pank omanikku vahetada kohe, kui leidub keegi, kes on valmis selle eest miljard latti (ümberarvestatult 22 miljardit krooni) välja käima, ekspeaminister Aigars Kalvitis rääkis sel teemal isegi Venemaa peaministri Vladimir Putiniga.

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni kinnitusel praegu Parexisse enam riigi raha ei suunata, kuid ka tagasi pole midagi tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles