Laugus: Tallinna kinnisvaraturg ronib ülesmäge

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Laugus.
Jaanus Laugus. Foto: Uus Maa

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus kirjutab, et pärast kriitilist perioodi käesoleva aasta esimesel poolaastal on kolmas kvartal andnud põhjust optimismiks - huvi Tallinna eluasemete vastu on selgelt aktiviseerunud.

Lisaks suurenenud huvile kinnisvara omamise vastu on ka inimeste ostuotsused aina kiiremad tulema, on Laugus täheldanud.

Kindlasti on otsustamisel abiks viimase aasta jooksul toimunud märkimisväärne hinnalangus, millele lisanduvad positiivsed noodid majandusest.

Kuna korterite pakkumiste arv on juba suve algusest kinnisvaraportaalides märkimisväärselt vähenenud ja põhjahinnad Tallinna korterite osas tõusmas, siis võib järeldada, et turu põhi on Tallinna korteriturul käes - või juba pigem ületatud.

Positiivne noot on ka see, et Tallinna korteriturul on mitmed arendajad üle vaadanud uute korterite hinnakirju.

Ka varasemalt oleme ennustanud, et kui uue korteri hind magalarajoonides kujuneb 15 000 kr ruutmeetri eest, siis toob see kaasa suurenenud ostuhuvi, mistõttu ka uued arendused leiavad kiiresti omanikud ja seda isegi masu ajal.

See annab julgust kinnitada, et väga oodatud on uued ja mõõdukate hindadega kortermajad Tallinnas.

Eriti populaarsed ja lausa uusi arendusi vajavad magalad on Kristiine, Mustamäe ning Pelguranna piirkond, nendes piirkondades on väga hea infrastruktuur ning kiire ühendus kesklinnaga.

Ahvatlev ja inspireeriv kant on Tallinnas Paldiski mnt läheduses paiknev Mustjõe.

Kesklinnas ja selle lähistel on hinnatumad väikesemahulisemad projektid, vaiksed rahulikud tänavad, hinnaklassiga olenevalt asukohast ja ehituskvaliteedist kuni 18 000-22 000 krooni ruutmeetrist.

Äärelinna piirkondadest on uute korterite nõudluse osas oma positsiooni minetamas Viimsi piirkond, kuna probleemid avalduvad infrastruktuuris.

Kõrgemad elektritariifid ja probleemne ühendus Tallinna kesklinnaga on vähendanud Viimsi korterite populaarsust ostjate hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles