Nitroferdi soov Ukraina keemiatootjat osta luhtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Ukraina võimud peatasid Odessa sadamatehase erastamise, mida soovis teiste hulgas osta ka Eesti väetisetootja Nitrofert.

Ukraina riigivara valitsemise fondi teatel jätkub tehase erastamine alles pärast poliitilise olukorra rahunemist riigis, kirjutab Den za Dnjom.

Nitroferti peadirektor Aleksei Nikolajevi sõnul on teda oksjoni ärajäämisest informeeritud, kuid edasist käitumist ta hetkel ennustada ei soovi.

«Kõik sõltub sellest, milline koalitsioon Ukrainas moodustatakse,» lisas väetisetootja juht.

Ukraina investeerimispanga Dragon Capital juhtivanalüütiku Tamara Levtšenko sõnul leiab tehase erastamine loodetavasti aset järgmisel aastal. «Viivitamine vähendab ettevõtte väärtust,» ütles analüütik.

Nikolajev tunnistas, et ebakindlus erastamise tuleviku suhtes peletab ostjaid. Lisaks mõjutab Nitoferdi juhi sõnul maagaasi hind oluliselt Odessa tehase kasumlikkust ning fossiilkütuste jätkuv kallinemine vähendab investorite silmis sadamatehase väärtust.

Odessa sadamatehas on üks suuremaid keemiatööstusettevõtteid Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles