Nordea: edaspidi hinnalangus pidurdub

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustulett toidukaupluses.
Juustulett toidukaupluses. Foto: Egert Kamenik.

Nordea Pank Eesti krediidianalüüsi osakonna juhataja Sander Klaose sõnul võiks tarbijahinnaindeksi langus pidurduma hakata juba selle aasta lõpus.


Klaos usub, et prognoosi kohaselt võiks tarbijahinnaindeksi languse pidurdumist toetada tarbijate usaldusindeksite mõningane taastumine, vahendab Nordea

online

-ajakiri

Majandaja

.

Septembris langesid tarbijahinnad eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1,6 protsenti. Peamiseks hinnaindeksi languse põhjuseks olid toidukaubad ning transport.
«Arvestades sisendite praegusi hindu, ei ole täiendav hinnalangus toidukaupade ning transpordi osas enam tõenäoline,» märkis ta.

«Vaatamata sellele, et nõudlus on jätkuvalt nõrk, siis baasiefektist tulenevalt ning kütuse kallinemise tõttu võiks tarbijaindeksi langus hakata pidurduma juba selle aasta lõpul. Oktoobri näitajaid mõjutab kindlasti gaasi hinna tõus. Samas tõusid eluasemeteenuste hinnad ka eelmise aasta oktoobris, mistõttu on gaasihinna tõusu mõju selle aasta oktoobri tarbijahindadele raskem hinnata,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles