Olerex pakub riigile bensiiniliitrit kuni 72 senti odavamalt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Liis Treimann.

AS Olerex võitis erinevate riigiasutuste korraldatud ühishanke autokütuse ja kütteõli vajaduste rahuldamiseks. Hanketulemuste kohaselt pakub Olerex riigiasutustele autokütust 54-72 senti kütuseliitri tavahinnast odavamalt, teatas Riigihangete Keskus.


Ühishanget korraldanud Tom Annikve ütles E24'le, et hanke võitmisega võtab Olerex endale kohustuse tagada kahe aasta jooksul riigiasutustele maksimaalselt 7 miljonit liitrit kütust, tehingu kogumaksumuseks kujuneb seejuures umbes 120 miljonit krooni.



Kuna tegu oli suure ja ahvatleva hankega, osalesid selles Annikve sõnul kõik kohalikud suuremad kütusemüüjad, kellest lõplikule sõelale jäid Olerex ja Alexela.



Samas püüdis Statoil vahepeal hanke vaidlustada. Nimelt oli Annikve sõnul ühishanke tingimustes punkt, mille kohaselt katab võitja hanke korraldamisega seotud kulud, mis moodustavad selle kogumaksumusest 0,46 protsenti.



Statoil polnud sellega nõus. Ühishanke korraldaja sõnul oli aga Olerex nimetatud tingimustega päri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles