Ülo Kaasik: eurokriteeriumide täitmine on reaalne

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Kaasik.
Ülo Kaasik. Foto: Pm

Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasik ütles täna Eesti Ametiühingute Keskliidu euroseminaril, et Eestil on selle aasta lõpus olemas võimalused täita kõik euroalaga liitumiseks vajalikud Maastrichti kriteeriumid.

«Suurima küsimärgiga on eelarvetasakaal ja kriteeriumi täitmiseks peab valitsus tegema omalt poolt kõik, et vältida üle 3 protsendi ulatuvat eelarvepuudujääki,» jätkas Kaasik, lisades, et tegemist on reaalse eesmärgiga.



Ülo Kaasik tõstis oma ettekandes esile Eesti majanduse kohandumisvõimet.

«Eesti majanduses on olemas positiivsed märgid stabiliseerumisest, mis näitab, et meie majanduskeskkond on paindlik.»

«Ettevõtjate kohandumisvõimest annavad tunnistust praeguses majanduskeskkonnas tugevana püsinud ekspordinumbrid ja tööstustoodangu stabiliseerunud mahud.»

«Sellele vaatamata pole riskid veel kadunud ja Eestil peab säilima valmisolek paindlikult reageerida võimalikele muutustele,» ütles Kaasik.

Ülo Kaasik rõhutas, et Eesti jaoks on väga olulise tähendusega asjaolu, et riik on seni suutnud kohaneda ilma hiiglasliku võlata ja seda tänu möödunud aastatel kogutud reservidele ja ülejäägis eelarvele.

«Selleks, et tagada Eesti majanduse jätkusuutlik areng ja kasvu taastumine, vajame jätkusuutlikku eelarvepoliitikat.»

«Meie edu sõltub sellest, kui kiiresti suudame lähiaastatel tasakaalustada eelarve ja selle taas ülejääki viia,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles