Ekspert: aasta lõpuks kukub Dow 6300 punktile

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaklerid New Yorgi börsil kauplemas.
Maaklerid New Yorgi börsil kauplemas. Foto: AFP / Scanpix

Tööpuuduse kasv ja ebakindlad majanduse paranemise väljavaated kukutavad aasta lõpuks aktsiahindasid märgatavalt ning Dow Jonesi tööstuskeskmine langeb praeguselt ligi 9600 punti tasemelt allapoole 6300 punkti taset, vahendab CNBC ekspertide hinnanguid.


Leader Capitali juht ja portfellihaldur John Lekas usub, et aasta lõpuks kukub Dow 6300 punti tasemest läbi ning 2011. aastal lausa 4200 punktini.

Lekase sõnul on tööpuuduse number majanduse käekäigu seisukohalt väga oluline. «Tööturult eemal olevad 27 miljonit inimest ei toeta majandust kuidagi,» lausus Lekas. «Kuni see number ei parane, ei näe me ka majanduse taastumist,» lisas ta.

Permanent Portfolio Fundsi president Michael Cuggino lausus, et vaatamata turgude ebakindlusele ja suurtele riskidele paranevad ettevõtete majandustulemused. Tema sõnutsi võiks investeerida finantsteenuste-, biotehnoloogia-, farmaatsia- ja tehnoloogiasektorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles