STV kliendid jäid interneti ja televisioonita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekommunikatsioonifirma STV logo.
Telekommunikatsioonifirma STV logo. Foto: Peeter Langovits

Kümned tuhanded telekommunikatsioonifirma STV kliendid jäid täna optilise kaabli lõhkumise tõttu interneti, televisiooni ja telefonisideta.


STV teatel on interneti, televisiooni ja telefoniteenuste kasutamine häiritud Narvas, Jõgeval, Sillamäel, Tartus, Tamsalus, Rakveres, Tapal ja Viljandis. STV-l on neis piirkondades umbes 20 000 klienti.

STV tehniline direktor Aleksander Kaasik ütles BNSile, et sidekatkestus tekkis Eesti Raudtee valguskaabli lõhkumise tõttu.

«Tegemist on kaabliga, mida meie firma Eesti Raudteelt rendib. Kaabel kulgeb Tallinnast Tapani ja sealt edasi Narva ja Tartu suunas. Meieni jõudnud informatsiooni kohaselt lõhuti kaabel kella 11 paiku ning see juhtus Harjumaal Lagedi piirkonnas. STV ei saa rikke kõrvaldamiseks midagi teha ning me peame ootama, kuni Eesti Raudtee kaabli parandab,» lausus Kaasik.

Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase rääkis Postimees.ee'le, et kaabli lõhkus Lagedil Rail Baltica kapitaalremondi käigus muldkehatöid tegeva ettevõtte kopp.

Glase sõnul poleks tohtinud kaabli läbikaevamist juhtuda, kuna kaablite asukoht oli tööde allatöövõtjale ette antud.

Eesti Raudtee loodab kaabli tänase päeva jooksul parandada.

STV loodab klientidele side taastada teisipäeva õhtul kella 16ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles