RMK: küttepuidu hind kütteperioodi jooksul tõuseb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn jagab abivajajatele täiendavalt küttepuid.
Tallinn jagab abivajajatele täiendavalt küttepuid. Foto: Ain Prostin.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi hinnagul küttepuidu hind alanud kütteperioodi jooksul ilmselt tõuseb.

Võrreldes möödunud aasta sama ajaga olid erinevate küttepuidu liikide hinnad selle aasta septembris 20-30 protsenti madalamad, kommenteeris Kaubi BNSile.

Hinnad langesid Kaubi sõnul aasta jooksul nõudluse suure languse tulemusena ja saavutasid suvel madalaima taseme. Edaspidi hinnad peaksid aeglaselt tõusma peamiselt tarbimise kasvust tingituna.

HM Puidukaubanduse juhi Andres Ilumetsa sõnul on ümarmetsamaterjali hind sulanud lahti ja hakanud kerkima.

«Hetkel on hind jõudmas eelmise aasta sama perioodi tasemele. Ilmselt ületab taseme, kuid tõusukiirus väheneb,» täpsustas Ilumets.

Halupuude ehk lõhutud kütepuude hinnanumber on Ilumetsa hinnangul jäänud samaks, mis eelmisel sügisel.

«Iseasi on, et millisest ostu- või müügihinnast jutt käib. Suur osa küttepuidu tehingutest toimub niinimetatud mustal turul. Paljud erametsaomanikud väldivad metsatulu deklareerimist ja müüjad optimeerivad käibemaksu,» nentis Ilumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles