Swedbank: pankrotiavaldus abilinnapeale polnud poliitiline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Swedbank teatas, et ei sekku oma tegevuses poliitikasse ning kinnitas, et Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši pankrotiavalduse esitamine kohtule polnud kuidagi seotud valimistega.

«Kui võlgnik - sõltumata ajast ja isikust - ei täida oma kohustusi ega reageeri ka pankrotihoiatusele, on võlausaldajal pankrotiseadusest tulenevalt õigus esitada võlgniku osas kohtule pankrotiavaldus,» teatas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

«Avalduse esitamine on sellistel juhtudel tavapärane ning nagu eespool öeldud - ei sõltu kuidagi võlgniku isikust.»

Siilivask rõhutas, et Swedbank püüdis enne pankrotiavalduse esitamist leida kohtuväliselt lahendust enam kui pool aastat, kuid see lõppes tulemusteta. «Leiame, et see on piisavalt pikk aeg selleks, et püüda koostöös pangaga leida probleemidele lahendused,» lisas pressiesindaja.

Swedbank esitas Harju maakohtule pankrotiavalduse Deniss Boroditši vastu, kuid esialgu jättis kohtunik Hannes Olev selle menetlusse võtmata, kuna avaldusele ei olnud lisatud dokumente, mis tõendaksid nõudeavalduse ja pankrotihoiatuse kättetoimetamist võlgnikule.

Boroditš ütles Postimees.ee'le, et pankrotihoiatus võis alguse saada ehitus- ja kinnisvarafirmast Nordcity Ehitus, kus ta osanik oli. Samas ei välistanud abilinnapea ka poliitilisi motiive, sest pankrotiavaldus jõudis kohtusse just nüüd, vahetult enne kohalike omavalitsuste valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles