TV3: Sandor Liive käis tutvumas tuumareaktori ehitusega Soomes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olkiluoto kolmanda, 1600-megavatise tuumajaama ehitusplats on praegu alles ülisuur auk, mille keskele on kerkimas ümmargune reaktorirajatis.
Olkiluoto kolmanda, 1600-megavatise tuumajaama ehitusplats on praegu alles ülisuur auk, mille keskele on kerkimas ümmargune reaktorirajatis. Foto: Liis Treimann

TV 3 «Seitsmesed uudised» käis koos Eesti Energia juhi Sandor Liivega uurimas, kuidas edeneb töö Olkiluotos, kus asub praegu kaks Soome neljast tuumareaktorist ning veel üks on ehitamisel ja üks planeerimisjärgus.

Soome kuuendast reaktorist võib tulevikus hakataka tulema ka osa Eestis tarbitavast elektrist.

Liive üllatas nimelt suvel avalikkust teatega, et Eesti Energia tahab osaleda lisaks Ignalina projektile ka Soome reaktori ehitamisel.

Tuumaenergia oleks asjaosaliste hinnangul Eestile suur võimalus ning visiidi käigus rõõmustati ka selle üle, et tegemist on ohutu ressursiga. Seda kinnitasid neile nii Soome tuumajaama juhid kui ka radiatsiooninäidud reaktori sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles