Kanal 2: gaasitrassi uuringuid ei pruugi olla võimalik takistada

Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Euroopa olemasolevad (punased) ja plaanitavad (sinised) gaasijuhtmed. Balti riigid ja Poola tahavad, et maismaal kulgevale juhtmeprojektile Amber pöörataks sama palju tähelepanu kui merre kavatsetavale juhtmele Nord Stream.
Ida-Euroopa olemasolevad (punased) ja plaanitavad (sinised) gaasijuhtmed. Balti riigid ja Poola tahavad, et maismaal kulgevale juhtmeprojektile Amber pöörataks sama palju tähelepanu kui merre kavatsetavale juhtmele Nord Stream. Foto: Inogat / Postimees.ee

Eesti ei saaks Saksa-Vene gaasitrassist küll mitte mingisugust kasu, kuid selleks vajalike uuringute läbiviimist kaalutakse sellegipoolest, vahendas Kanal 2 uudistesaade «Reporter».

Täna valitsus selles küsimuses veel otsuseni ei jõutud ja välisminister Urmas Paeti sõnul ei ole siin võimalik teha «must-valget» otsust.

Samas andis valitsus mõista, et Eestil ei pruugi olla muud valikut, kui Nord Streami sooviga nõustuda.

Selle vastu seisab aga ägedalt akadeemik Endel Lippmaa. Isamaa ja Res Publica Liidu juhtfiguuri Mart Laari hinnangul tuleks uuringute teemal arutelu üldse lõpetada ja küsida, kas me tahame seda gaasijuhet või mitte.

«Tegelikult pole sellel gaasijuhtme rajamisel tõesti mõtete ja Eesti ei peaks seda oma vetesse lubama,» oli Laar ise veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles