Uus Maa: müüakse rohkem, aga odavamat kinnisvara

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Sucksdorff
Mika Sucksdorff Foto: Uus Maa

Uus Maa kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff ütles, et august oli Harjumaal kinnisvara-tehingute poolest aktiivne ning septembri statistika näitab, et kolmandas kvartalis tehti rohkem tehinguid, kui teises.

Sucksdorffi sõnul tehingute koguväärtus siiski langeb, kuna hinnad on langenud ja müüakse rohkem odavaid objekte.



Kliendid on väga hinnatundlikud ning otsitakse parimaid pakkumisi, mille müügiperioodid on selgelt lühemad kui turu keskmine, jäädes vahemikku kaks nädalat kuni kaks kuud.

Eksklusiivse ja unikaalse korteri eest ollakse valmis maksma rohkem, kuid nende pakkumine on väike.

Kinnisvaraostja jaoks on märksõnadeks privaatsus ja hea ligipääs, millest on heaks näiteks Villa Eha projekt, mis asub Tallinna vanalinna lähedal Kassisabas.

Samuti on läheneva talve eel kõrgendatud huvi korterite vastu, kus soojusallikaks on ahjuküte, millega ei kaasne nii suured kommunaalkulud ja küttekulusid saab ise vastavalt vajadusele kontrollida.

Müüdavate objektide arv Tallinnas on aasta algusest langenud 26 protsenti.

Paljud, kellel müügiks suurt vajadust pole, on võtnud oma objektid müügipakkumisest ära ja/või andnud need üürile.

Selgelt on aktiveerunud ka pankade tegevus, mida näitab Nordea laenukampaania ning järge ootavad teiste pankade samalaadsed uudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles