Kanal 2: Pärnu Hirvepargi elamud on eluohtlikud

Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Liblik
Tullio Liblik Foto: Irina Mägi / Meie Maa

Pärnu külje all on lahvatanud kinnisvaraskandaal. Kanal 2 Reporteri andmetel on Hirvepargi elurajooni majad ehitusekspertide hinnangul eluohtlikud, elamurajooni arendaja ärimees Tullio Liblik on antud kohtusse.

Juunikuus pidulikult avatud ja vaid kiidusõnu saanud Pärnu külje all asuv Hirvepargi elurajoon on ehitusekspertide hinnangul elanikele lausa ohtlik paik.

Kõik algas elanike kaebustest, et neil sajab vihma otse läbi akna korterisse sisse ja seinad hallitavad niiskusest.

Tänaseks näitab eksperthinnang, et lisaks sellele võivad veel rõdud alla kukkuda ja ka majaseinad on avariiohtlikud. 

«Mina ei tea, kui ükspäev peetakse mõne rõdu peal pidu ja tekib resonants, kas siis rõdu peab vastu. Ekspert arvab, et ei pea,» rääkis MaxKinnisvara OÜ osanik Andrus Sukles.

Sukles on üks Hirvepargi elamurajooni arendajatest, kes tellis eksperthinnangu tunnustatud ehituseriala asjatundjalt. Hinnangust selgus veel, et majadesse polnud pandud pooltki vajalikest ehitusmaterjalidest, soojustusest jne.

Hinnangu kätte saamise järel andis ta oma kaasarendaja Saarte Investeeringud kohtusse, kuna selle firma ülesandeks oli tegeleda ehituse ja järelevalve poolega.

Paljalt nelja maja ehituse pealt on ehitusekspertiisi järgi Suklesi tüssatud 16,5 miljoni krooniga. Kaasarendaja Saarteinvesteeringu taga on meedias vägagi tuntud Tullio Liblik, mees, kes istus mõni aeg vahi all maadevahetusskandaali ajal.

Tullio Liblik ise kaamera ette tulla ei soovi. 

Kogu lugu saab põhjalikult vaadata Kanal 2 Reporteri videolindilt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles