Tõnis Haavel taandub GILDI fondide juhtimisest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Haavel.
Tõnis Haavel. Foto: Peeter Langovits

GILD Bankersi partner ja GILDi alternatiivsete fondide üksuse juht Tõnis Haavel taandub kõigist GILDi alternatiivsete fondide juhtimisega tegelevate ettevõtete juhtorganitest.


Haavel põhjendab, et fondide üksuse tööd ei tohi segada tema isiku aadressil esilekerkinud spekulatsioonid seoses investeeringutega, mida ta on kunagi teinud või kavatsenud teha.

«Kõlab paradoksaalselt, aga oli vaja eemale astuda, et saada vabamad käed investorite kaitsmiseks. Pikema aja jooksul esinenud rünnakud minu pihta hakkasid segama kolleegide igapäevast, väga keerulist ja sageli delikaatset tööd investeeringute hoidmisel,» lausus Haavel.

GILDi alternatiivsete fondide üksuse juhi kohusetäitjana jätkab Rain Tamm ning Jaanus Juss astub EEREIFi fondivalitseja nõukogu liikmeks. EEREIFi fondijuhina jätkab juba juulis Urmas Lauri kõrval tööd alustanud Gren Noormets.

Lisaks lahkub kinnisvarafondi EEREIFi üks fondijuhtidest, Urmas Laur, fondi juhi kohalt, et toetada rohkem GILD Arbitrage`i riskikapitalifondi kinnisvarasektori investeeringute juhtimisel.

Gild Bankersi riskikapitalifond Gild Arbitrage on oma tegevusega tuulde lennutanud sadade miljonite kroonide väärtuses investorite raha.   Likviidsusraskustes GILD Arbitrage'i osakute märkimine ja lunastamine on olnud peatatud 2008. aasta oktoobri lõpust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles