Maksuamet: omavalitsused said 18 protsenti vähem maksuraha

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid.
Eesti kroonid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Võrreldes augustikuuga kandis maksuhaldur kohalikele omavalitsustele tulumaksu septembris ligikaudu 71 miljonit krooni vähem, mis on augustikuisest summast 18 protsenti väiksem.

Summad on vähenenud seetõttu, et üldine majanduslik olukord on raske ja isikutele tehtavad väljamaksed on vähenenud, teatas maksuamet.

Kui augustis oli juulikuus tehtud väljamaksete summa 7,2 miljardit, siis septembrikuu eraldamise hetkel oli augusti väljamaksete summa 5,9 miljardit krooni.

Seega on näha vähenemist 18 protsendi võrra.

Vastavalt füüsilise isiku tulumaksu kohaliku omavalitsuse üksustele eraldamise korrale kantakse avansiliste eraldistena kohaliku omavalitsuse üksusele üle iga kuu 11. kuupäevaks 60 protsenti ning 18. kuupäevaks 25 protsenti kuu keskmisest tulumaksu eraldisest.

Kuu eelviimaseks tööpäevaks arvutatakse välja ning kantakse üle sellel kuul kohaliku omavalitsuse üksusele eraldatav maksusumma, vähendades seda varem üle kantud avansiliste eraldiste võrra.

227st kohalikust omavalitsusest sai septembri kolmanda makse vaid 80 omavalitsust, kuna ülejäänud 147 said kahe esimese avansilise maksega kogu saadaoleva summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles