Minister lubas Telekomi raha eest autole bensiini osta

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja tema ametiauto.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja tema ametiauto. Foto: Artur Sadovski

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis teisipäeval ajakirjanikele esinedes, et valitsus kasutab Telekomi müügist teenitud miljardeid riigi 2009. aasta eelarvedefitsiidi katteks.


«Telekomi müügiraha kulub nii ministri auto bensiinile kui ka muudele riigieelarve kuludele,» ütles Ligi. «Otsest sidet ei ole vaja tõmmata tundliku või vähemtundliku valdkonna kulutustega.»

Ligi kordas, et Telekomi müügist laekuva nelja miljardi krooni võrra on Eesti riigi rahandus paremas korras, selle summa võrra on riigil vaja vähem laenu võtta. Rahandusministri sõnul kasutab valitsus Telekomi miljardeid riigi erinevate kohustuste rahastamiseks

Ligi märkis, et Telekomi müügiraha kulub juba tänavuse eelarvedefitsiidi finantseerimisele. «2010. aasta eelarvesse toob müük pingeid juurde, sest me ei saa enam dividende,» lausus Ligi.

Küll aga näeb minister, et Telekomi müük parandab ka 2010. aasta eelarvetasakaalu sellega, et riigil pole vaja maksta laenuintresse.

Telia Soneralt välja räägitud erakorraliste dividendide ja neilt laekuva tulumaksuga õnnestus aktsiate müügitehinguga parandada tänavust eelarvetasakaalu ligi 464 miljoni krooniga.

Valitsus avalikustas eelmisel nädalal, et võtab vastu Telia Sonera poolt tehtud Eesti Telekomi aktsiate väljaostupakkumise 93 krooniga. Sellele lisanduvad erakorralised dividendid eelmise aasta eest 6 krooni 99 senti iga aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles