Talleggi eksport Soome kasvas 24 tonnini kuus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Talleggi linnuliha eksport Soome pöördus tõusuteele ja ettevõte müüs septembris Soome 24 tonni broilerifileed, kasvutrendi kinnitavad ka sõlmitud uued lepingud.

«Balti riikides on broileriliha osas just filee tarbimine suhteliselt väike ja seetõttu on eksport Talleggile selle toote osas väga oluline,» ütles ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

«Kui kodumaine filee tarbimine kasvama peaks, siis keskendume eelkõige koduturu vajadustele,» ütles ta.

Soormi sõnul on Talleggi karmid hügieenireeglid ning sellest tulenevalt liha kõrge kvaliteet aidanud lähiturgude ekspordi hästi sisse töötada ja väiksemates kogustes - kuni 10 tonni kuus - on filee müük Soome ja Rootsi suunas toimunud pidevalt.

«Sõlmitud lepingud annavad alust oodata ka edaspidi üle 20 tonni suurust filee eksporti kuus.»

«Eesti võiks tänu geograafilisele asukohale ja pikaajalistele traditsioonidele olla linnuliha eksportija - see aitaks ka kaubandusbilanssi parandada,» usub Soorm.

Talleggi äridirektori Margus Venelaine sõnul on müük Soome turule keerulisem kui mujale Euroopa Liitu.

«Soome ja Rootsi omavad kanaliha kvaliteedistandardite osas Euroopa Liidus eristaatust ning seetõttu nõuab naturaalse liha eksport neisse maadesse kõrgeimate kvaliteedinõuete väga täpset täitmist.»

«Kvaliteedikontrolliks tuleb ühest autokoormast fileest võtta minimaalselt 45 laborianalüüsi,» sõnas Margus Venelaine.

«Kõrgemate kvaliteedistandardite tõttu on linnuliha Soome müügi puhul aga ka hinnatase parem,» tõdes Venelaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles