Vabaduse väljaku maa-alust parklat turvab Pristis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Lindpere maa-aluses parklas.
Ivar Lindpere maa-aluses parklas. Foto: Liis Treimann

Vabaduse väljaku maa-aluse parkla ning sealse äri- ja kultuurikeskuse tehnosüsteemi haldab ja turvab Pristis, kes võitis Tallinna Tööstusparkide korraldatud avatud konkursi.


ASi Tallinna Tööstuspargid juhataja Ivar Lindpere ütles et Vabaduse väljaku all olevast 8000 ruutmeetri suurusest pinnast paikneb äri- ja kultuurikeskus 1300 ja parkla 121 parkimiskohaga 5000 ruutmeetri peal.

Sealsete tehnosüsteemide kompleksseks haldamiseks sõlmiti viieks aastaks leping konkursi võitnud ASiga Pristis. «Soovisime firmat, mis jälgiks meie süsteeme 24 tundi päevas ja oleks valmis kiiresti reageerima,» selgitas Lindpere.

Lindpere sõnul annab selline uudne haldusvalve, nagu Pristis pakub, kokkuhoidu isegi rohkem kui firma enda lubatud 20 protsenti, sest senise mitme teenuseosutaja asemel on vaja vaid üht.

«Rike tehnosüsteemides on kordades suurem turvarisk kui vargus,» ütles Pristise juhatuse esimees Andres Kiil.

Haldusvalve teenus võimaldab ettevõttel sellised tehnosüsteemid nagu spinkler-, elektri- ja ventilatioonisüsteemid ning katlad ühendada juhtimiskeskusesse, kuhu läheb häire korral signaal, millele reageerib patrull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles