Valitsus kiitis heaks alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõstmise

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
alkohol
alkohol Foto: TPM

Vabariigi valitsus kiitis tänasel istungil heaks ja saatis riigikokku otsuse tõsta alkoholiaktsiisi tuleva aasta 1. jaanuarist 10 protsenti ning tubakaaktsiisi 2011. aasta 1. jaanuarist 20 protsenti.

Alkoholi aktsiisimäärade tõstmise tulemusena kerkib pooleliitrise ja 40-mahuprotsendilise etanoolisisaldusega viina hind 80 kroonilt ligikaudu 85 kroonile, mis teeb kallinemiseks 6 protsenti, teatas valitsuse pressibüroo.

Pooleliitrise ja 5-mahuprotsendilise etanoolisisaldusega õlle hind tõuseb 12 kroonilt 12,24 kroonile, mis teeb kallinemiseks 2 protsenti.

Sigarettide hinnamuutuse arvutamisel on lähtutud sigarettide keskmisest jaehinnast, mis on ligikaudu 32 krooni paki kohta. Juba varem otsustatud ning järgmise aasta 1. jaanuaril jõustuva 5 protsenti kõrgema aktsiisimäära alusel tõuseb ühe paki sigarettide 32- kroonine hind 34,3 kroonile, mis teeb hinnatõusuks ligikaudu 7 protsenti.

2011. aastal jõustuva aktsiisimäära alusel kasvab ühe paki sigarettide 34,3-kroonine hind ligikaudu 15 protsenti ehk 39,5 kroonile. Sigarettide ühe paki hinnatõusu arvutused aastateks 2010 ja 2011 on tinglikud ja põhinevad eelmise aasta lõpu ja 2009. aasta alguse andmetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles