Komisjonis vaieldi kindlusmaakleritele tasu maksmise üle

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Niinemaa
Kristjan Niinemaa Foto: Toomas Huik

Kindlustusfirmade ja kindlustusmaaklerite esindajad vaidlesid riigikogu rahanduskomisjonis, kas kliendi ja kindlustusfirma kokkuviimise eest peaks maaklerile tasu maksma klient või kindlustusselts.


Vaidluse keskmes on küsimus, kas maakler tegutseb kliendi huvides, kui mõni kindlustusselts maksab talle suuremat tasu kui teised, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Maaklerid on rahul praeguse olukorraga, kus nemad viivad kokku kliendi ja kindlustusseltsi, ning saavad selle eest tasu kindlustusfirmalt. Seltside arvates pole aga nii tagatud maaklerite erapooletus, mistõttu peaks klient maksma tasu maaklerfirmale otse, mitte läbi kindlustusfirma.

Maaklerite arvates tahavad aga seltsid neid lihtsalt vahelt ära saada, et endale jääks kätte priskem osa kliendi rahast.

«Loomulikult on suurematel seltsidel mure käibe kukkumise pärast ja samas maaklerid pakuvad klientidele teenust, kus nad saavad võrreldavate pakkumiste hulgast valida endale kõige parema,» selgitas Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu juht Mart Mere.

Kindlustusseltside Liidu juht Kristjan Niinemaa hinnangul maksavad nemad ehk lõppkokkuvõttes siiski klient maakleritele ülemäära suurt tasu just lihtsate ja standardsete teenuste, nagu liiklus- või kodukindlsustuse vahendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles