Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamine muutub efektiivsemaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha vees.
Raha vees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Finantsinspektsioon, politseiamet ja riigiprokuratuur uuendasid täna kolmepoolset koostöökokkulepet ja kinnitasid prioriteetseks valdkonnaks rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise.

Koostöölepe on aluseks finantsasutustega seotud süütegude ennetamisel ja avastamisel, süüdistuse esitamisel ning samuti süüteoasja arutamisel kohtus, teatas finantsinspektsioon.

Finantsinspektsiooni juhatuse esimehe Raul Malmsteini sõnul on kolmepoolne koostöö juba käivitunud, kokkuleppe uuendamise tingis muutunud seadusandlik raamistik.

«Vastavalt kokkuleppele osutab inspektsioon oma pädevuse piires politseile ja prokuratuurile ekspertabi finantsvaldkonna süütegude tõkestamisel ja avastamisel ning ka asja arutamisel kohtus,» selgitas Raul Malmstein.

«Kui kriminaalasjas alustatakse menetlust inspektsiooni poolt esitatud materjalide alusel, jätkatakse koostööd ja konsulteerimist kogu menetluse kestel.»

Sõlmitud leppe kohaselt konsulteerib prokuratuur inspektsiooniga, enne kui otsustab finantsjärelevalve poolt esitatud materjalide põhjal kriminaalmenetluse alustamata jätta või alustatud kriminaalmenetluse lõpetada.

Samuti aitab järelevalve edaspidi kaasa finantsvaldkonna süütegude menetlemisega tegelevate politsei ja prokuratuuri ametnike koolitusele finantssektorit puudutavate eriteadmiste osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles