Krimelte laienes Brasiilia turule

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaagi juhtimisel tegutsev Krimelte on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis toodab vuugihermeetikuid ja ehitusvahte.
Jaan Puusaagi juhtimisel tegutsev Krimelte on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis toodab vuugihermeetikuid ja ehitusvahte. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti üks edukamaid eksportööre, ehitusvahtusid tootev AS Krimelte asus vallutama järjekordset välisturgu. Sel korral on sihikule võetud Brasiilia.



«Brasiilia on juba meie eksporditurgude nimekirjas, sest esimesed kaubakonteinerid on kohal. Valmistume juba ka kevadiseks messiks São Paulos,» kinnitas Krimelte plaane ettevõtte juhatuse esimees Jaan Puusaag.



Brasiiliasse laienemisega kasvab ettevõtte praegugi muljetavaldav eksporditurgude portfell veelgi. Just toodangu müük välisturgudel annab Krimeltele enamiku käibest.



Ettevõtte teatel eksporditakse oma toodangust koguni 95 protsenti ning firma eksporditurgude nimekirja kuulub üle kolmekümne riigi. Ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Tšehhi, Ukraina, Jaapan, Venemaa ja nüüd ka Brasiilia.


Õnged mitmes kohas



Puusaagi kinnitusel on kõik kasvavad turud praegu Krimelte huviorbiidis ning neid üritatakse jõudumööda ka hõivata. Tema hinnangul on pikas perspektiivis oodata veel paljudel välisturgudel pikaajalist kasvutrendi.



«Sel aastal alustasime müüki ka Šveitsis, kuhu müüme oma unikaalset patenteeritud Easy Guni toodet, kus see on väga hästi vastu võetud,» ütles Puusaag.



«Õnged on vees veel mitmel pool üle maailma. Osa energiat läheb ka mitmesuguste sertifitseerimiste peale ja ekspordi alustamine ootab selle taga. Selleks, et võita, tuleb osta loteriipilet.»



Krimelte viimase aja tegemistest võib jääda mulje, et vaatamata majanduskriisile liigub ettevõte justkui vastuvoolu. Eelmisel aastal tunnistati Puusaag Eesti 2008. aasta ettevõtjaks, samuti avas Krimelte läinud aasta oktoobris uue tehase, millesse investeeriti 90 miljonit krooni.



Puusaagi sõnul Krimelte siiski vastuvoolu ei liigu ja oma mõju on kriis ettevõttele tema sõnul siiski avaldanud.



«Samas loob kriis rohkesti võimalusi, mis peaks andma oluliselt laiema stardiplatvormi uuele tõusule. Samuti on kriis lubanud meil mitmel pool suurendada oma turuosa,» nentis Puusaag, kelle sõnul teenis Krimelte mullu 1,013 miljardi kroonise käibe juures 74,3 miljonit krooni kasumit.



Ettevõtte juhi sõnul loodetakse ka sel aastal jõuda kasumiga eelmise aasta numbrini. Kui see õnnestub, võib praegustes tingimustes rahule jääda. «Hetkel tundub kõik selle plaani järgi minevat,» märkis Puusaag.



Huvitavad kontaktid


Tänavu kandideeris Puusaag ka maailma ettevõtja tiitlile. «See on seesama loteriipileti jutt. Kindlasti avab see nii mõnegi ukse,» kommenteeris ta võimalust, et selline rahvusvaheline konkurss võimaldab ettevõtja ka n-ö õigete inimestega kokku viia.



«Üle maailma tunnevad inimesed huvi nende võitjate ja osalejate vastu. Kui kellelgi on vaja Eestis kontakti, siis nii mõnegi jaoks olen mina esimene valik. Neid kontakte on juba praegu olnud päris huvitavaid ja ma usun, et neid tuleb veel,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles