Repliik: Astumine interneti kiirteele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Neudorf.
Raigo Neudorf. Foto: KALEV LILLEORG/ARVUTIMAAILM

Elion ja Starman serveerisid sel nädalal oma  klientidele suurepärase uudise. Nimelt teatasid internetioperaatorid, et juba oktoobris hakkavad nad eraklientidele pakkuma ülikiiret, sajamegabitist internetiühendust. Tegu on kahtlemata olulise verstapostiga.



Ühelt poolt valmistab see kindlasti heameelt klientidele, kel avaneb võimalus olla senisest mitu korda kiirema «toru» otsas ja saada osa internetiteenuste veelgi mugavamast ja paramast kasutamisest. Teisalt tähendab ülikiire internetiühenduse massidesse jõudmine uue ajastu algust, mil suurte andmemahtude liigutamine mängib üha suuremat rolli meie igapäevaelus. Kõik tundub justkui väga ilus ja innovaatiline.



Siiski libastusid just Elion ja Starman ise oma esimesel sammul interneti kiirteel. Veel enne, kui kumbki suutis uue teenuse oma klientideni tuua, kukkusid ettevõtted teineteise tehnoloogiat arvustama ja näpuga näitama. See aga jätab ülikiire interneti saabumisele vähemasti Eestis veidi halva maigu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles