Helenius: ostke Eesti aktsiaid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann

Balti riikide aktsiatesse raha paigutavad investorid peaksid riikide majanduste väljavaateid arvestades müüma Läti investeeringud ning ostma Eesti aktsiaid. Tallinna börsil võivad aktsiate hinnad kerkida 30 protsenti, kinnitas Trigon Capitali omanik Joakim Helenius Bloombergile antud intervjuus.

«Lätil ja Leedul on tõsiseid probleeme, samas kui Eestis on olukord parem,» lausus Helenius. «Kui investorid lõpuks märkavad, kui tõsised need probleemid on, võib see kaasa tuua Läti aktsiate tõsise müügisurve,» ütles ta.

Investorid ei tohiks Heleniuse sõnutsi Balti aktsiaid ühte patta panna, vaid vaatama erinevate riikide majandusväljavaateid. Eesti, Läti ja Leedu majanduslangusest väljatuleku kiirused on Heleniuse sõnutsi erinevad ning erinevad saavad olema ka riikide majanduste seisukorrad pärast kriisi.

Tema sõnul võivad Eesti aktsiad teha 30-protsendilise hinnatõusu, kui investorid hakkavad ostma valitsuse kinnitusi, et eurotsooniga liitutakse 2011. aastal.

Lätis seevastu võib ees oodata aktsiahindade langus, sest valitsus ei suuda kuidagi vajalikke eelarvekärpeid teha ning majandusolukord halveneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles