Sööginurk kontoris annab pildi tööandja nõudlikkusest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söökla.
Söökla. Foto: Siiri Erala

Tallinnas toimunud toitumisteemalisel konverentsil sõna võtnud taani disainer Tenna Doktor Olsen arvab, et töökoha söögi- või kohvinurk annab hea pildi tööandja nõudlikkusest ja ootustest.

Kitsukene kööginurk ja laud, kuhu mahub vaid üksi sööma, on Olseni sõnul märk sellest, et tööandjale ei meeldi pikad lõunad.

«Olen ise ühes sellises kohas töötanud ja ma tundsin, et ei taha seal sööginurgas kaua olla, tahtsin oma toimetused kiirelt ära teha ja tagasi töölaua juurde minna,» rääkis Olsen Tarbija24.ee`le.

«Ehk oli see ka tööandjapoolne kavatsus - ta ei tahtnud, et inimesed süües ja lobisedes aega raiskaksid,» lausus ta.

Olsen oli kriitiline ka sööklate suhtes, kus tuleb pika leti taga järjekorras seista ja pärast kandikuga laudade vahel manööverdada.

«Need on kohad, kus sa oled väga pikka aega laval ja kui sa seal midagi maha pillad või kolistad, siis tabavad sind kõikide kolleegide pilgud. Sellistes kohtades on võimatu peitu pugeda. Tuleb väga palju mõelda, kuidas käituda ja olla. Minule see ei meeldi ja ma tunnen end väga ebamugavalt,» rääkis ta.

Ideaalseks sööginurgaks töökohas pidas Olsen mõnusat ruumi, kus saab rahulikult olla ja kolleegidega suhelda. Kujunduselt peaks puhkekoht erinema üldisest kontorist, sest teistsugune atmosfäär aitab mõtteid mujale viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles