Joakim Helenius: Eesti võiks olla superstaar

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Joakim Helenius.
Ettevõtja Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann.

Trigon Capitali omaniku Joakim Heleniuse hinnangul võiks Eesti õigete majanduspoliitiliste otsuste korral väljuda tänasest kriisist tõelise superstaarina.


Kujutage ette olukorda, kus kogu maailm on majandussurutisest väljumas ja riigid hakkavad üksteise võidu makse tõstma. Samal ajal käitub aga Eesti vastupidi, langetades makse ning võttes samal ajal ka euro kasutusele. Eesti oleks sellise sammuga teiste silmis tõeline superstaar, mõtiskles Helenius Äripäeva tänasel konverentsil «Äriplaan 2010».



Ettevõtja rõhutas, et Eesti valitsus on seni väga hästi hakkama saanud ning suutnud hoida riigi välisvõlga madalal tasemel.



Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel meenutas, et kui 1999. aastal toibus Eesti samuti kriisist, ei julgenud keegi äriplaani konverentsil ennustada Eestile 2000. aastaks majanduskasvu. Samas oli just Helenius optimistlik ning pakkus, et Eesti majandus kasvab 5 protsenti.



Läks aga veelgi paremini ning riigi majandus kerkis koguni 8 protsenti. 2010. aasta majanduskasvu prognoosides pakkus Helenius jällegi, et siinne majandus võib kasvada 5 protsenti.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles