Nitrofert ei kavatse uksi sulgeda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisetehas Nitrofert
Väetisetehas Nitrofert Foto: Argo Soolep/Õhtuleht

Eile võtsid ASi Nitrofert aktsionärid ja nõukogu vastu otsuse, et mineraalväetiste tehast pole praegu mõistlik käiku lasta, see tuleb talveks ette valmistada, säilitades seadmed, et saaks igal ajal tööd alustada.


Nitroferdi peadirektor Aleksei Nikolajev märkis, et praegu on juhtkonna ja personali peamine ülesanne säilitada seadmed talvetingimustes. Ettevõtet ei kavatse keegi sulgeda, kirjutab Põhjarannik.

Ettevõtte juhi sõnul käivad inimesed tööl vahetustega, koristavad, teevad ehitus- ja remonditöid ning valmistavad seadmeid talveks ette. Töötajatest ei ole kedagi koondatud. Mõni on lahkunud omal soovil, kuid koondamisi pole Nitroferdis olnud. Töötasu on, nagu igal pool, langenud, kuid tehakse kõik, et töökollektiivi säilitada.

Tehas peatati aasta alguses karbamiidi ja ammoniaagi hinna languse tõttu ning hind pole siiamaani kerkinud. Tehasel on praegu kasulikum seista, makstes töötajatele palka, kui edasi toota. Ettevõttes töötab ligemale 500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles